VvE rechtspraak en klare taal

Datum 02 / 09 / 2019
Door Rijssenbeek Advocaten In Kennisbank, Nieuwsberichten en Blog

rechtspraak klare taal

Kenmerkend voor het in eigendom hebben van een appartementsrecht is dat voorschotbijdragen betaald moeten worden. De meeste eigenaars van appartementsrechten zijn hiervan op de hoogte. Niet altijd is echter duidelijk, waarom dit zo is.

Het appartementsrecht wordt doorgaans als complex ervaren. Vonnissen van de (kanton)rechters worden noodzakelijkerwijs ook vaak in juridische complexe taal gewezen. Met als gevolg dat dit voor sommige eigenaars, vooral wanneer zij niet in rechte worden bijgestaan, gevolgen kan hebben.

Onlangs heeft de kantonrechter in Utrecht, in een procedure waarbij ons kantoor de VvE bijstond, een vonnis gewezen in ‘klare taal’. Vermoedelijk als onderdeel van de vele initiatieven binnen de Rechtspraak voor begrijpelijke uitspraken, zie bijvoorbeeld het artikel genaamd: ‘De uitspraak 2.0: de rechtspraak en klare taal’ van de Raad voor de rechtspraak.

In het vonnis wordt een kort betoog gehouden over het appartementsrecht. Wat is een appartementsrecht? Wat doet de VvE? Hoe word ik lid van de VvE? En tenslotte, waarom moet een eigenaar voorschotbijdragen betalen?

Dit recente vonnis is vergeleken met eerdere vonnissen in (incasso-)procedures, gelet op de formulering, opmerkelijk. Deze wijze van rechtspraak kunnen eigenaars als helder en daardoor als begrijpelijk ervaren. Voor sommige eigenaars zal hierdoor het complexe appartementsrecht beter te begrijpen zijn.

Rijssenbeek Advocaten beschikt over een eigen incasso-afdeling. Rijssenbeek Incasso is specialist op het gebied van het incasseren van (voorschot-)bijdragen, definitieve bijdragen en stookkosten. Wij onderscheiden ons door onze specialistische kennis en doordat wij voor VvE’s het gehele traject van sommatie tot en met executie behandelen. Juist ook complexere incassozaken zijn bij ons in goede handen.

Heeft u vragen over Rijssenbeek Incasso? Neem dan contact op met een van onze incassomedewerkers.

Terug naar overzicht

Juridische abonnementen

Met onze abonnementen bieden wij continue juridische ondersteuning, bijstand en actuele informatie op het gebied van appartementsrecht.

Juridische abonnementen

Nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen en nieuwsberichten? Meld u zich dan aan voor onze nieuwsbrief.

Rijssenbeek Advocaten - Velperweg 35-1 - 6824 BE Arnhem - E info@rijssenbeek.nl - T 026 - 443 42 49

© Copyright 2019 - Rijssenbeek Advocaten

Gerealiseerd door Nicetoclick.com