Zonnepanelen op het dak van de VvE? Laat u adviseren

Datum 24 / 11 / 2017
Door Tom Gilsing In Kennisbank, Nieuwsberichten en Blog

zonnepanelen

In toenemende mate hebben VvE’s plannen om zonnepanelen te plaatsen op het appartementengebouw. En dat is terecht, want het kan veel voordelen hebben. Het is zinvol en raadzaam om in de oriëntatiefase te beseffen dat er veel varianten zijn voor het plaatsen van zonnepanelen. Enkele voorbeelden uit de praktijk in het kort:

  • Een individuele eigenaar die zonnepanelen wil plaatsen (op een deel van het gemeenschappelijke dak) voor eigen gebruik.
  • Het toewijzen van delen van het gemeenschappelijke dak aan alle individuele eigenaren ten behoeve van zonnepanelen voor eigen gebruik.
  • Een VvE die zonnepanelen wil plaatsen ten behoeve van elektriciteitsverbruik in de gemeenschappelijke gedeelten.
  • Een VvE die zonnepanelen wil plaatsen voor het verbruik in de appartementen van individuele eigenaren.
  • Een VvE die het dak in gebruik wil geven aan een energiecoöperatie, waarbij de leden van de VvE desgewenst deel kunnen nemen aan de postcoderoosregeling.
  • Een VvE die het dak in gebruik wil geven aan een bedrijf, waarbij de leden van de VvE de elektriciteit rechtstreeks afnemen tegen gunstige voorwaarden.

Het kan per VvE verschillen welke variant feitelijk, financieel en juridisch mogelijk is en welke variant (de meeste) voordelen biedt. In vrijwel alle gevallen is het raadzaam voor een VvE om advies te vragen over de plannen voordat verplichtingen worden aangegaan. Vervolgens is het uiteraard evenzeer belangrijk om de afspraken met de betrokken partijen goed vast te leggen. Rijssenbeek Advocaten heeft door jarenlange ervaring de kennis en kunde VvE’s te begeleiden in het juridische traject. Graag zijn wij u van dienst.

Heeft u vragen naar aanleiding van dit bericht, dan kunt u contact opnemen met mr. Tom Gilsing of mr. Paul Bekkers.

Terug naar overzicht

Juridische abonnementen

Met onze abonnementen bieden wij continue juridische ondersteuning, bijstand en actuele informatie op het gebied van appartementsrecht.

Juridische abonnementen

Nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen en nieuwsberichten? Meld u zich dan aan voor onze nieuwsbrief.

Rijssenbeek Advocaten - Velperweg 35-1 - 6824 BE Arnhem - E info@rijssenbeek.nl - T 026 - 443 42 49

© Copyright 2019 - Rijssenbeek Advocaten

Website gerealiseerd door RIFF Online.