Wet toezicht trustkantoren niet van toepassing op beheerders en bestuurders van VvE’s

Datum 06 / 12 / 2013
Door Michel Elbers In Kennisbank, Nieuwsberichten en Blog

verborgen gebreken

De afgelopen tijd zijn verschillende beheerders/bestuurders van VvE’s door banken er op gewezen dat zij zonder vergunning op grond van de Wet Toezicht Trustkantoren (hierna te noemen: WTT) geen bankrekening konden openen ten behoeve van en ten name van VvE’s.

Uit een persbericht van VGM NL van 28 november 2013 volgt dat het Ministerie van Financiën inmiddels bezig is met het opstellen van een vrijstellingsbesluit ex artikel 2a van de WTT. Daaruit volgt dat het (professioneel) beheren en besturen van VvE’s niet binnen de reikwijdte van de WTT valt. Naar verwachting zal dit vrijstellingsbesluit echter niet voor eind van dit jaar worden genomen.

Zolang dit vrijstellingsbesluit nog niet formeel is genomen, blijft de kans bestaan dat banken beheerders/bestuurders blijven vragen naar de vergunning WTT.

Voor vragen hierover kunt u contact opnemen met Michel Elbers.

Terug naar overzicht

Juridische abonnementen

Met onze abonnementen bieden wij continue juridische ondersteuning, bijstand en actuele informatie op het gebied van appartementsrecht.

Juridische abonnementen

Nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen en nieuwsberichten? Meld u zich dan aan voor onze nieuwsbrief.

Rijssenbeek Advocaten - Velperweg 35-1 - 6824 BE Arnhem - E info@rijssenbeek.nl - T 026 - 443 42 49

© Copyright 2019 - Rijssenbeek Advocaten

Website gerealiseerd door RIFF Online.