Update Warmtewet: positie VvE’s wijzigt!

Datum 02 / 06 / 2017
Door Tom Gilsing In Kennisbank, Nieuwsberichten en Blog

warmtewet

De door minister Kamp gewijzigde Warmtewet is op 22 mei 2017 aangeboden aan de Tweede Kamer.

In het wetsvoorstel worden VvE’s vrijwel volledig uitgezonderd van de leveranciersverplichtingen uit de Warmtewet. Deze uitzondering geldt, eenvoudig gezegd, alleen niet voor de meetverplichting. Uitgangspunt is, dat de VvE de warmte meet met een individuele warmtemeter per appartement, op basis waarvan de kosten worden verdeeld. Als redelijkerwijs geen individuele warmtemeters (kunnen) worden gebruikt mogen de kosten worden gebaseerd op individuele warmtekostenverdelers die het warmteverbruik van elke radiator meten, tenzij de installatie daarvan niet kostenefficiënt is. In dat geval mag een andere kostenverdeelsystematiek (op basis van breukdelen) worden gehanteerd.

Bovenstaande geldt ook voor gemengde complexen (koop en verhuur), voor coöperatieve verenigingen en overige vergelijkbare rechtsvormen.

Overigens wordt de VvE in het wetsvoorstel gekwalificeerd als verbruiker, ingeval de VvE warmte afneemt en doorlevert aan haar leden. De VvE geniet in dat geval dus bescherming van de Warmtewet.

De Tweede Kamer zal het wetsvoorstel beoordelen. Wij houden u op de hoogte van de ontwikkelingen.

Voor vragen of toelichting kunt u contact opnemen met mr. Tom Gilsing.

Terug naar overzicht

Juridische abonnementen

Met onze abonnementen bieden wij continue juridische ondersteuning, bijstand en actuele informatie op het gebied van appartementsrecht.

Juridische abonnementen

Nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen en nieuwsberichten? Meld u zich dan aan voor onze nieuwsbrief.

Rijssenbeek Advocaten - Velperweg 35-1 - 6824 BE Arnhem - E info@rijssenbeek.nl - T 026 - 443 42 49

© Copyright 2019 - Rijssenbeek Advocaten

Website gerealiseerd door RIFF Online.