Uitnodiging Onderwijsdag

Datum 10 / 09 / 2019
Door Rijssenbeek Advocaten In Nieuwsberichten en Blog

Rijssenbeek Advocaten nodigt u van harte uit voor de Onderwijsdag op 19 november 2019. Rijssenbeek Advocaten organiseert sinds 2012 een onderwijsdag speciaal voor VvE-beheerders en (particuliere) VvE-bestuurders. De specialisten van Rijssenbeek Advocaten benaderen de onderwerpen vanuit uw dagelijkse praktijk.

Ook dit  jaar is er weer een workshop speciaal toegespitst op medewerkers van de financiële administratie, de medewerkers van de afdeling debiteurenbeheer en (beleids)medewerkers bij woningcorporaties. De cursussen zijn interactief en kennisoverdracht staat centraal.

Per workshop staat één onderwerp centraal. Op één middag worden meerdere workshops gegeven, zodat u de workshop kunt kiezen die bij uw werkzaamheden en interesses past. U kunt uit maximaal 2 workshops kiezen. Wel wijzen wij u erop dat de workshops weergegeven in rood wat meer zijn toegespitst op VvE-beheerders en VvE-bestuurders. De workshops die aansluiten op de werkzaamheden van medewerkers van de financiële administratie en van de afdeling debiteurenbeheer zijn weergegeven in de kleur blauw. Tenslotte is de in groen weergegeven workshop meer specifiek voor (beleids)medewerkers bij woningcorporaties. Hieronder ziet u een overzicht van de workshops.

WORKSHOPS
Voor de Onderwijsdag kunt u zich voor de volgende onderwerpen aanmelden:

I. VvE & Verduurzaming
spreker: mr. Tom Gilsing
Concreet voor VvE’s: De gevolgen van de Klimaatwet, Klimaatakkoord, Regionale Energiestrategie, Gemeentelijke Transitievisie Warmte en de Nieuwe Warmtewet. Juridische valkuilen bij verduurzaming: Besluitvorming, Financiering en Zonnepanelen.
II. VvE & Verzekering
sprekers: mr. Esther van Riet en mr. Ali El Fathi
Verzekeringsplicht voor VvE, aansprakelijkheid opstal, verzekering individuele eigenaar, toekenning uitkeringspenningen, herstel, aanvullende verzekering.
III. Overlast en Handhaving (ronde 1)
sprekers: mr. Anne Vermeulen-Jonkers en mr. Laurine van Gemert
Overlast, overtredingen, boetes, ontzegging privé gedeelte, boeteregeling huishoudelijk reglement.
IV. De vergadering van eigenaars (ronde 2) 
sprekers: mr. Marianne Schippers-Van de Weerdhof en Rein Simonse
Agenda en nagekomen punten, oproeping, volmachten, quorum, tweede vergadering,  stemmen, vergadering van hoofd- en ondervereniging.
IV. Gemengde complexen (ronde 1)
spreker: mr. Marnix Nijenhof
Huurrecht versus het appartementsrecht en de gebrekenregeling in het huurrecht. Aanpak van overlast door een huurder/gebruiker en het belang van de gebruikersverklaring.
V. VvE en Verjaring (ronde 2)
sprekers: mr. Roy Besselink en mr. Paul Pekkers
Verkrijging door middel van verjaring van o.a. strookjes grond, bergingen, tuintjes, parkeerplaatsen, zolders, kruipruimtes, dakterrassen etc. in en buiten de appartementensplitsing.
VI. VvE en Overdracht (ronde 1)
sprekers: mr. Lara Hesseling en Jarl van Sonsbeek
Koop/verkoop en aansprakelijkheid voor (voorschot-)bijdragen, verplichtingen notaris bij verkoop appartementsrecht.
VII. Opschorting en Verrekening (ronde 2)
sprekers: Bianca Klein Bleumink en Marloes Meijerink
Mogelijkheden opschorting VvE-bijdragen en verrekening vorderingen eigenaar met VvE-bijdragen.

PROGRAMMA

13:15 uur – Ontvangst
13:45 uur – Workshopronde 1
14.45 uur – Pauze
15:15 uur – Workshopronde 2
16:15 uur – Afsluiting

De dag wordt gezamenlijk afgesloten met een hapje en een drankje, waarbij beheerders, (particuliere) bestuurders, projectontwikkelaars, incasso- en corporatiemedewerkers met elkaar kennis kunnen maken.

LOCATIE
Hotel Van der Valk Veenendaal, Bastion 73, 3905 NJ Veenendaal.

AANMELDEN
U kunt zich uiterlijk tot 31 oktober a.s. aanmelden per e-mail: events@rijssenbeek.nl. De kosten zijn € 62,50 (exclusief BTW) per persoon per workshop (inclusief cursusmateriaal). In de e-mail dient u aan te geven welke workshops u wilt volgen.

Terug naar overzicht

Juridische abonnementen

Met onze abonnementen bieden wij continue juridische ondersteuning, bijstand en actuele informatie op het gebied van appartementsrecht.

Juridische abonnementen

Nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen en nieuwsberichten? Meld u zich dan aan voor onze nieuwsbrief.

Rijssenbeek Advocaten - Velperweg 35-1 - 6824 BE Arnhem - E info@rijssenbeek.nl - T 026 - 443 42 49

© Copyright 2019 - Rijssenbeek Advocaten

Gerealiseerd door Nicetoclick.com