Appartementen meerdere verdiepingen
Lara Hesseling, 21 november 2016

Een verouderd splitsingsreglement: moet de VvE daar iets mee?

Veel VvE’s hebben te maken met een verouderd splitsingsreglement. In beginsel zou een VvE goed uit de voeten moeten kunnen met bijvoorbeeld een modelreglement van splitsing, vastgesteld door de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie, uit 1973. Dit geldt zelfs voor splitsingsreglementen van vóór 1973, die nog niet gebaseerd waren op een modelreglement van splitsing.

Wel zullen eigenaars bij toepassing van een dergelijk splitsingsreglement merken dat artikelen verouderd zijn of bepaalde regelingen ontbreken. Dit komt door wetswijzigingen, maar ook door nieuwe en gewijzigde inzichten vanuit de praktijk. Ter illustratie enkele verschillen tussen het modelreglement van splitsing 1973 en het laatstelijk vastgestelde modelreglement van splitsing 2006.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Onder andere deze verschillen kunnen een VvE ertoe bewegen om het splitsingsreglement te wijzigen.

Rijssenbeek Advocaten begeleidt met grote regelmaat VvE’s bij het wijzigen van splitsingsreglementen. Het nieuwe splitsingsreglement zal dan gebaseerd worden op MR 2006, doch in belangrijke mate worden aangevuld en gewijzigd op basis van de nieuwste wetgeving en onze praktijkinzichten, derhalve anno nu. Bovendien wordt rekening gehouden met alle suggesties door ons kantoor voor een nieuw modelreglement van splitsing. Klik hier voor meer informatie.

Op dit moment werkt de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie nog steeds aan een nieuw modelreglement van splitsing. Volgens de laatste berichten zal het nieuwste modelreglement van splitsing waarschijnlijk eind 2017, begin 2018 gereed zijn.

Heeft u vragen naar aanleiding van het bovenstaande, dan kunt u contact opnemen met mr. Lara Hesseling.

foto van tijdschriften
Lees ook

Begroting 2017: heeft uw VvE al ruimte gemaakt voor ons Juridisch Abonnement?

Met het nieuwe jaar in aantocht zijn veel VvE beheerders en besturen druk bezig de begroting voor 2017 op te stellen. Daarbij komt ook de vraag aan de orde welk be...

Lees volledig bericht