Het HR van VvE’S met MR 1973 mag ook bepalingen bevatten met betrekking tot het gebruik van de privégedeelten

Datum 07 / 02 / 2014
Door Michel Elbers In Kennisbank, Nieuwsberichten en Blog

gebruik van privégedeelten

In de beschikking van het Gerechtshof Den Haag van 28 januari 2014 heeft het Hof geoordeeld dat een veel gehoorde stelling dat het huishoudelijk reglement van een VvE met MR 1973 geen regels zou mogen bevatten ten aanzien van het gebruik van privégedeelten onjuist is.

Zoals volgt uit artikelen 9 en 28 MR 1973 is het huishoudelijk reglement bedoeld om gemeenschappelijke zaken te regelen. Hieronder valt niet alleen het gebruik van de gemeenschappelijke gedeelten, maar ook het gebruik van de privégedeelten, voor zover dat gebruik (onredelijk nadelige) effecten heeft op of gevolgen heeft voor de gemeenschappelijkheid of het gebruik van de gemeenschappelijke gedeelten.

Volgens het Hof mag enige regulering van gedrag in de privégedeelten ter vermijding van overlast voor de overige appartementseigenaren ook in het huishoudelijk reglement tot uitdrukking komen. Op grond van deze beschikking mogen VvE’s met MR 1973 dus ook in hun huishoudelijk reglement normen vastleggen voor de plaatsing van harde vloerbedekking.

Voor vragen hierover kunt u contact opnemen met Michel Elbers.

Terug naar overzicht

Juridische abonnementen

Met onze abonnementen bieden wij continue juridische ondersteuning, bijstand en actuele informatie op het gebied van appartementsrecht.

Juridische abonnementen

Nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen en nieuwsberichten? Meld u zich dan aan voor onze nieuwsbrief.

Rijssenbeek Advocaten - Velperweg 35-1 - 6824 BE Arnhem - E info@rijssenbeek.nl - T 026 - 443 42 49

© Copyright 2019 - Rijssenbeek Advocaten

Website gerealiseerd door RIFF Online.