Energierecht

VvE’s krijgen steeds meer te maken met energie en duurzaamheid. VvE’s hebben daarom steeds vaker behoefte aan juridische bijstand op dit gebied. Het energierecht is een vast onderdeel van onze dienstverlening. Wij hebben de expertise in huis om de complexe regelgeving ten aanzien van energie inzichtelijk te maken voor VvE’s. Ook procederen wij met regelmaat in energie gerelateerde geschillen.

Het Nederlandse Energieakkoord voor duurzame groei en de Warmtevisie jagen de snelle ontwikkelingen op energieterrein verder op. De komende jaren zal deze trend door zetten. In 2050 ‘moet’ de gebouwde omgeving (woongebouwen en utiliteitsgebouwen) energieneutraal zijn. Daarvoor is een energietransitie noodzakelijk. De afgelopen jaren zijn de eerste stappen gezet en het tempo zal worden opgevoerd. De Warmtevisie, de Warmtewet en de EED-Richtlijn zijn concrete voorbeelden van beleid en regelgeving ter uitvoering van de energiedoelstellingen. Verder is een voorziening voor VvE’s gerealiseerd om geldleningen aan te gaan voor verduurzaming van het appartementencomplex en zal ook de wet op dit punt worden aangepast. Verdere regelgeving en maatregelen zullen zeker volgen.

Het grensgebied tussen het appartementsrecht en het energierecht levert steeds vaker vraagstukken en geschillen op. De rechtspositie van VvE’s ten opzichte van (particuliere) leveranciers, de toepassing van milieubelastingen op VvE’s en verdeling van (stook)kosten zijn voorbeelden van steeds terugkerende onderwerpen van adviesvragen en geschillen waarbij de advocaten van Rijssenbeek worden ingezet.

Onze energierecht specialisten adviseren met name VvE-beheerders en bestuurders van VvE’s, maar ook recreatieparken, particuliere appartementseigenaren en woningcorporaties. Klik hier voor een overzicht van onze referenties.

Professionals

default

E:
T:

Paul Bekkers Advocaat

Paul Bekkers

Appartementsrecht, energierecht en bouwrecht

E: p.bekkers@rijssenbeek.nl
T: 026 - 443 42 49

Hubert Braakhuis Advocaat

Hubert Braakhuis

Appartementsrecht, verenigingsrecht, bouwrecht, energierecht en huurrecht

E: h.braakhuis@rijssenbeek.nl
T: 026 - 443 42 49

Rijssenbeek Advocaten - Velperweg 35-1 - 6824 BE Arnhem - E info@rijssenbeek.nl - T 026 - 443 42 49

© Copyright 2019 - Rijssenbeek Advocaten

Website gerealiseerd door RIFF Online.