Is de warmtewet van toepassing op VvE’S?

Datum 04 / 03 / 2014
Door Tom Gilsing In Kennisbank, Nieuwsberichten en Blog

verduurzaming

De Warmtewet is op 1 januari 2014 in werking getreden. Dit leidt tot veel onrust en weerstand bij VvE’s en de reden daarvoor is meer dan duidelijk. De toepassing van de Warmtewet op VvE’s leidt tot forse financiële- en administratieve lastenverzwaringen. In reactie daarop wordt veel aandacht besteed aan de vraag hoe de negatieve gevolgen voor VvE’s kunnen worden beperkt. De Warmtewet biedt op dat punt helaas maar weinig bewegingsruimte. Misschien moet de aandacht ook daarom verschuiven naar de vraag: “Is de Warmtewet van toepassing op VvE’s?”

In het artikel “De VvE en de Warmtewet: Een ongelukkige combinatie” laten wij zien dat het appartementsrecht en de Warmtewet met elkaar botsen. Dit levert argumenten op waarmee kan worden verdedigd dat de Warmtewet helemaal niet van toepassing is op VvE’s.

Lees het artikel nu op onze website.

Voor vragen over dit onderwerp kunt u contact opnemen met mr. Tom Gilsing en Arzu Ilbay-Korkmaz LL.B.

Terug naar overzicht

Juridische abonnementen

Met onze abonnementen bieden wij continue juridische ondersteuning, bijstand en actuele informatie op het gebied van appartementsrecht.

Juridische abonnementen

Nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen en nieuwsberichten? Meld u zich dan aan voor onze nieuwsbrief.

Rijssenbeek Advocaten - Velperweg 35-1 - 6824 BE Arnhem - E info@rijssenbeek.nl - T 026 - 443 42 49

© Copyright 2019 - Rijssenbeek Advocaten

Website gerealiseerd door RIFF Online.