Betaling (voorschot-)bijdragen door huurder

Datum 28 / 03 / 2019
Door Marloes Meijerink In Kennisbank, Nieuwsberichten en Blog

(voorschot-)bijdragen

Op de incassoafdeling van Rijssenbeek Advocaten wordt dagelijks ondervonden dat lang niet alle appartementseigenaars tijdig de maandelijkse (voorschot-)bijdragen voldoen. De incassoafdeling van Rijssenbeek Advocaten staat uw VvE graag bij, bij het incasseren van de (voorschot-)bijdragen.

Relatief onbekend is dat als een niet betalende eigenaar zijn appartement verhuurt, de VvE een mogelijkheid heeft om te voorkomen dat de achterstand in de betaling van de (voorschot-)bijdragen hoog oploopt.

Op grond van artikel 38 lid 1 van modelreglement 2017 kan het bestuur namelijk van een gebruiker (dus ook een huurder) verlangen, dat de gebruiker de (voorschot-)bijdragen en definitieve bijdragen aan de VvE betaalt. De gebruiker betaalt deze bijdragen aan de VvE en kan de bijdragen vervolgens verrekenen met de huur die hij aan verhuurder verschuldigd is. Soortgelijke bepalingen zijn ook opgenomen in de overige modelreglementen.

Om van deze mogelijkheid gebruik te maken moet het bestuur een aangetekende brief aan huurder sturen en hem verzoeken om vanaf dat moment de (voorschot-)bijdragen aan de VvE te betalen. De huurder is nooit meer verschuldigd aan de VvE, dan de geschatte maandelijkse huurwaarde van het betreffende appartement. Daarnaast gaat de verplichting voor de huurder pas in vanaf het moment dat de VvE een aangetekende brief heeft verstuurd. De VvE kan de huurder dus niet verplichten een betalingsachterstand van de eigenaar van voor de datum van de aangetekende brief te voldoen.

Voor vragen over dit onderwerp kunt u contact opnemen met Marloes Meijerink.

Terug naar overzicht

Juridische abonnementen

Met onze abonnementen bieden wij continue juridische ondersteuning, bijstand en actuele informatie op het gebied van appartementsrecht.

Juridische abonnementen

Nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen en nieuwsberichten? Meld u zich dan aan voor onze nieuwsbrief.

Rijssenbeek Advocaten - Velperweg 35-1 - 6824 BE Arnhem - E info@rijssenbeek.nl - T 026 - 443 42 49

© Copyright 2019 - Rijssenbeek Advocaten

Website gerealiseerd door RIFF Online.