Het beste idee van de VvE

Datum 19 / 12 / 2017
Door Rijssenbeek Advocaten In Nieuwsberichten en Blog

In onze @Rijssenbeek van 25 september jl. hebben we alle VvE’s in Nederland uitgedaagd een goed en/of creatief idee – dat op welke vlak dan ook betrekking heeft op de VvE – aan ons toe te zenden.

Wij hebben goede en creatieve inzendingen van VvE’s mogen ontvangen. Opvallend is dat veel ideeën betrekking hebben op verduurzaming van het gebouw of het vergroten van de sociale verbondenheid van de bewoners van het gebouw.

Uit de inzendingen hebben wij twee ideeën gekozen:

VvE Bougainville te Spijkenisse

De VvE heeft er voor gezorgd dat het licht in beide liften van het gebouw uit is, ook als de liftdeuren zich openen. Dit circa één seconde. Dit werkt niet alleen kostenbesparend (een eenmalige investering van ca. € 400,– tegenover een jaarlijkse besparing van ca. € 250,–) het maakt bewoners van het gebouw, zo is inmiddels gebleken, bewust van nut en noodzaak van het besparen van energie. Een relatief kleine maatregel heeft aldus grote effecten, waar alle bewoners de vruchten van plukken.

VvE Eeckenrhode te Waalre

De gemeenschappelijke ontmoetingsruimte op de begane grond van het servicecomplex heeft een grondige opknapbeurt gehad. Maar dat niet alleen: de ontmoetingsruimte staat niet langer enkel open voor bewoners van het gebouw. Ook (seniore) buurtbewoners kunnen langskomen voor een kop koffie, een lunch of een drankje. Daarnaast maken externe (gezelligheid)verenigingen gebruik van de ontmoetingsruimte. Door het openstellen van de ontmoetingsruimte voor (seniore) buurtbewoners en externe verenigingen worden de contacten tussen de bewoners van het gebouw en buurtbewoners bevorderd en wordt onder meer vereenzaming tegengegaan.

We hopen dat deze ideeën inspiratie zijn voor andere VvE’s!

Terug naar overzicht

Juridische abonnementen

Met onze abonnementen bieden wij continue juridische ondersteuning, bijstand en actuele informatie op het gebied van appartementsrecht.

Juridische abonnementen

Nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen en nieuwsberichten? Meld u zich dan aan voor onze nieuwsbrief.

Rijssenbeek Advocaten - Velperweg 35-1 - 6824 BE Arnhem - E info@rijssenbeek.nl - T 026 - 443 42 49

© Copyright 2015 - Rijssenbeek Advocaten

Gerealiseerd door Nicetoclick.com